Nulstil
Stelmateriale
Stelmateriale

Cykelstel er konstrueret af materialer, som lægger vægt på at være stærke, lette og stive for at hjælpe med kraftoverførslen. Aluminium, titanium, stål og kulfiber anvendes i stort omfang på alle niveauer i fremstillingen af stel.

Forgaffelmateriale
Gaffelmaterialer

Cykelgafler er fremstillet af mange forskellige materialer, f.eks. aluminium, stål, kulfiber og titanium. Hvert materiale har sine eget unikke sæt kvaliteter, der i høj grad kan påvirke køreegenskaberne.

Kabelføring

Bremse- og gearkabler er traditionelt set fastgjort til cykelstel med øjer udvendigt på røret, det kaldes for udvendig kabelføring.

Nye fremskridt inden for teknologien har gjort det muligt for producenter at føre kablerne gennem rørene indvendigt, hvilket kaldes indvendig kabelføring. Indvendig kabelføring giver et meget rent udseende, kan forøge stellets stivhed på grund af yderligere kanaler og kan endvidere i nogle tilfælde give aerodynamiske fordele.

Til visse applikationer, herunder cykler med fuld affjedring og cykelcross-cykler, bruger producenter et udvendigt kabel i hele kablets længde til at beskytte inderwirerne mod mudder, vand eller skader, dette kaldes for "full outer".

Modelår
Modelår

De større cykelproducenter fremstiller et nyt udvalg af cykler årligt, og det bestemmer modelåret for en bestemt cykel. Dette årlige modelskift drives af ny teknologi, industritendenser og kundeefterspørgsel for en bestemt funktion eller cykelstil.

Tilbage til toppen