Nulstil
Stelmateriale
Stelmateriale

Cykelstel er konstrueret af materialer, som lægger vægt på at være stærke, lette og stive for at hjælpe med kraftoverførslen. Aluminium, titanium, stål og kulfiber anvendes i stort omfang på alle niveauer i fremstillingen af stel.

Forgaffelmateriale
Gaffelmaterialer

Cykelgafler er fremstillet af mange forskellige materialer, f.eks. aluminium, stål, kulfiber og titanium. Hvert materiale har sine eget unikke sæt kvaliteter, der i høj grad kan påvirke køreegenskaberne.

Hjulstørrelse
Hjulstørrelse

Cykelhjul findes i mange forskellige størrelser fra 12" hjul på mindre børnecykler til større 29" mountainbike og 700c hjul til vejcykler. Større hjul er normalt hurtigere og mere stabile ved høj hastighed, og deres større kontaktflade forbedrer også vejgrebet. Mindre hjul er normalt lettere, mere manøvredygtige og har hurtigere acceleration.

Hjulstørrelser er defineret af det land, hvor den cykeltype, der brugte dem, først blev populær – du kan derfor se nogle engelske og nogle metriske mål anført. Wiggle medtager ISO-standarden i kantede parenteser efter hver af hensyn til nem sammenligning.

MTB Komponenter
Continental Quality Mountainbike slange
Continental Quality Mountainbike slange
Kr 36,56 - Kr 42,74 Spar 22 % - 33 %
(506)
e.thirteen LG1R1 Pedalarme
e.thirteen LG1R1 Pedalarme
Kr 809,46 - Kr 1.538,03 Spar 34 % - 65 %
(0)
ULTIMATE USE Evo Sadelpind
ULTIMATE USE Evo Sadelpind
Kr 685,34 - Kr 890,90 Spar 10 % - 30 %
(5)