Kundeservice

Vilkår og betingelser

Vilkår og betingelser

Vilkår og betingelser

Disse vilkår og betingelser regulerer brugen af Wiggles servicer og hjemmeside. Når besøger hjemmesiden, accepterer og indvilliger du i disse vilkår og betingelser. Vi forbeholder os retten til at ændre nærværende vilkår og betingelser når som helst, og det er dit ansvar at læse dem før bestilling. Dette vil ikke påvirke dine lovmæssige rettigheder.

Wiggle er firmanavnet for Wiggle Ltd registreret i Storbritannien ved 1000 Lakeside, Suite 310, Third Floor N E Wing, Hampshire, PO6 3EN / Firmanummer: 2667809 / Momsnummer: 884 2571 94

Servicevilkår

Servicevilkår

Når du bestiller en vare via vores hjemmeside (www.wiggle.dk), indvilliger du i at købe varen under nærværende vilkår og betingelser. Alle ordrer afhænger af tilgængelighed af varen og bekræftelse af ordreprisen.

Leveringstider kan afhænge af lagerbeholdning og enhver henvisning til leveringstid afhænger af forsinkelser hos postvæsenet eller pga. force majeure, som vi ikke er ansvarlige for. Se venligst vores side om leveringsinformation for yderligere information.

Du skal være fyldt 18 år for at handle hos Wiggle. Wiggle fastholder retten til afslå enhver anmodning fra dig. Hvis ordren er accepteret, vil vi informere dig via e-mail og bekræfte identiteten på den part, som du har indgået aftale med. Dette vil sædvanligvis være Wiggle eller i nogle tilfælde tredjepart. Når der indgås en aftale med tredjepart, vil Wiggle ikke fungere som hverken agent eller principal, og aftalen er indgået mellem dig og tredjepart og underlagt de salgsbetingelser, som tredjepart har forsynet dig med. Når du afgiver bestilling, bekræfter du, at alle opgivne oplysninger er sande og nøjagtige, at du har bemyndigelse til at anvende det Dankort, kreditkort eller den bankkonto brugt ved bestilling, og at der er tilstrækkelige midler på kontoen til at betale for varerne. Omkostningerne ved internationale varer eller servicer kan variere, og alle priser er underlagt sådanne variationer.

Vores kontrakt

Når du har afgivet bestilling, vil du modtage en ordrebekræftelse via e-mail. Denne e-mail er kun en bekræftelse og udgør ikke en accept af ordren. Wiggle fastholder sig retten til at acceptere eller afslå tilbuddet, før ordren behandles. Kontrakten er først bindende, når din betaling er godkendt af os, priserne er kontrolleret, og ordren er ekspederet og afsendt. En e-mail med en bekræftelse af disse detaljer vil dernæst blive afsendt, og ejerskab over varerne vil først blive overdraget, når varerne er blevet sendt.

Lagerbeholdning og prisfastsættelse

Vi gør vores bedste for at sikre, at alle detaljer, beskrivelser og priser, som vises på denne hjemmeside, er korrekte, fejl kan dog forekomme. Hvis vi opdager en fejl i prisen på en vare, som du har bestilt, vil vi informere dig snarest muligt og give dig mulighed for enten at bekræfte ordren til den rigtige pris eller afbestille. Hvis vi ikke kan komme i kontakt med dig, vil vi antage, at ordren er afbestilt. Hvis du afbestiller, men allerede har betalt for varen, vil du modtage en refundering. Moms er indregnet i prisen, om relevant. Leveringsomkostninger vil blive opkrævet derudover, og sådanne omkostninger vises tydeligt om relevant og er inkluderet i totalprisen.

Hjemmesiden kan indeholde tastefejl eller andre fejl eller unøjagtigheder og er muligvis ikke fuldstændig eller op til date. Vi forbeholder os derfor retten til rette eventuelle fejl, unøjagtigheder eller mangler og ændre eller opdatere information når som helst uden forudgående varsel. Vi forbeholder os retten til at afslå ordrer, som er afgivet baseret på information på hjemmesiden, som indeholder fejl, unøjagtigheder, herunder, men ikke begrænset til, fejl, unøjagtigheder eller forældet information vedrørende priser, levering, betalingsbetingelser eller returret.

Fair indkøbspolitik

Vi indkøber varer med aftale om kun at sælge dem videre til private kunder. Det er ikke del af vores forretningsmodel at sælge varer i store mængder til andre forhandlere eller producenter af cykler. Vi forbeholder os retten til at afslå eller afbestille en ordre, hvis vi har mistanke om, at bestillingen ikke er beregnet til et individ eller en forening. Hvis du har spørgsmål eller ønsker at tale med os, inden du foretager et stort indkøb, skal vi bede dig kontakte os

.

Behandling af klager

Onlinetvistbilæggelse i forbindelse med tvister på forbrugerområdet i henhold til artikel 14 Stk. 1 af (EU) ordning Nr. 524/2013

Europa-Kommissionen har udarbejdet en platform til onlinetvistbilæggelse, som findes i en dansk udgave her: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=DA

Produktspecifikationer og egnethed

Produktspecifikationer og egnethed

 • De offentliggjorde produktoplysninger, specifikationer og information om egnethed er de bedste på daværende tidspunkt. Wiggle kan ikke drages til ansvar for nøjagtigheden af ethvert råd om egnethed (eller andet) af nogen/nogle del(e) påkrævet til reparation af en genstand. Hvis du har bestilt en vare, som har en upassende produktbeskrivelse, vil vi afhjælpe dette ved at give dig en refundering, så snart vi får varen retur. Se venligst siden om returret og refunderinger for yderligere oplysninger.
 • Vi anbefaler, at alle dele monteres af en kompetent person i overensstemmelse med producentens anvisninger. Wiggle kan ikke drages til ansvar for skader forårsaget af montering af en reservedel.
 • Husk og læs garantibetingelserne, før du forsøger at montere en reservedel eller på anden måde reparerer en genstand. Wiggle kan ikke drages til ansvar, hvis genstanden er beskadiget eller garantien er ugyldig. Garantier fra nogle producenter forudsætter, at arbejdet udføres af en uddannet cykelsmed.

Returret

Returforsendelser

 • Vi har en meget nem og hurtig måde procedure for returforsendelser. Vi er trods alt her for at hjælpe dig! Klik her for at læse mere om returforsendelser.
 • Du har returret jf. den danske lov om forbrugeraftaler
 • Du har ret til at fortryde dit køb og sende varen retur indenfor den anførte tidsperiode. Underet os venligst om dit ønske om at returnere din(e) vare(r) ved at klikke på linket for returforsendelser på din kundekonto, og følg vejledningen. Klik her for at læse vores procedure for returforsendelser.

Lagerbeholdning og anslåede leveringstid

Lagerbeholdning og anslåede leveringstid

 • Vi gør vores bedste for at sikre, at alle annoncerede varer er på lager, og vi bestræber os på at afsende alle dele af en ordre indenfor den angivende tid. Hvis der opstår forsinkelser, vil vi informere dig via e-mail, og varerne vil blive afsendt hurtigst muligt. Hvis din ordre indeholder flere varer, vil varerne muligvis blive afsendt af flere omgange.
 • Wiggle kan ikke drages til ansvar for forsinkelser i leveringen af bestilte varer. Vi vil gøre vores bedste for at afsende alle ordrer hurtigst muligt. Du har ret til at afbestille en forsinket ordre når som helst ved at kontakte os med dit ordrenummer.
 • Nogen gange bliver vi nødt til at trække en vare tilbage, fordi den er forældet eller udgået. Hvis du har afgivet en bestilling på en vare, som er forældet, vil vi give dig besked snarest muligt og tilbyde dig et alternativ så vidt muligt.

Betaling

Betaling

 • Betaling over internettet kan ske via vores sikre betalingsside ved hjælp af Visa, VisaDankort, MasterCard eller AE. Du kan ligeledes anvende PayPal.
 • Betaling vil fremgå på din kontoudskrift som "WIGGLE".
 • Det er muligvis nødvendigt at justere priser i tilfælde af en prisstigning fra producenten. Kunder har ret til refundering, hvis dette ikke er acceptabelt.
 • Alle ordrer vil blive opkrævet i danske kroner (DKK), herunder også leveringsomkostninger.
 • Grundet opbygningen af afregningssystemet vil betalingen tages fra dit kreditkort ved ekspedition. Hvis der opstår et problem med levering af varen, vil du blive refunderet snarest muligt. Det kan tage et par dage, før pengene er tilbage på din konto, afhængigt af din bank.
 • Alle ordrer er ekspederet i og afsendt fra Storbritannien.

Gældende lov

Gældende lov

Wiggles vilkår og betingelser er underlagt og skal fortolkes i overensstemmelse med lovgivningen i England og Wales, og eventuelle tvister vil kun blive afgjort af de engelske domstole.

Levering

Levering

 • Internationale ordrer vil blive leveret via Royal Mail eller Parcel Force/DHL.
 • Leveringstider afhænger af lagerbeholdning og enhver henvisning til leveringstid er begrænset til Australien og underlagt forsinkelser hos postvæsenet eller force majeure, som vi ikke er ansvarlige for.
 • Hvis bestemmelsesstedet for levering er i det skotske højland eller øer, Isle of Man eller Nordirland kan leveringstider muligvis være længere, afhængigt af det præcise bestemmelsessted.
 • Levering kan ikke ske til postboksadresser. Wiggle fraråder desuden på det kraftigst levering til hoteller eller tredjeparts kurerfirmaer. Hvis du bestiller en vare med levering til et hotel eller tredjeparts kurer sker det på eget ansvar. Wiggle kan af samme grund desværre ikke påtage sig noget ansvar for ordrer, som ikke bliver leveret til et hotel eller tredjepartskurer eller som er beskadiget ved ankomst. Vi vil dog gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe.

Fortrydelsesret

Fortrydelsesret

 • Ordrer kan afbestilles når som helst, inden vi har ekspederet dem, ved at logge ind på din kundekonto og følge trinene. Hvis ordren allerede er afsendt, se venligst vores procedure for returforsendelser.
 • Jf. den danske lov om forbrugeraftaler har du ret til at fortryde en ordre indenfor 14 dage efter, at du har modtaget den. Du skal informere os skriftligt. Se venligst procedure for returforsendelser for yderligere vejledning om metode og omkostninger ved returforsendelser.

Genbrug

Genbrug

 • Wiggle er en miljøbevidst virksomhed og opfylder kravene i EU’s direktiv om affald af elektrisk og elektronisk udstyr Nr. 19/2012 (WEEE). Jf. artikel 2 i direktivet bør alle medlemslande minimere bortskaffelse af WEEE i form af usorteret hushold og opnå et højt niveau for særskilt indsamling af WEEE til behandling, nyttiggørelse og miljømæssig forsvarlig bortskaffelse.
 • Wiggle tager gammelt elektronisk udstyr i bytte. Reservedele er ikke dækket af ordningen, så vi tager ikke dem i bytte. Hvis du køber en ny elektronisk genstand fra os og ønsker at sende en anden i bytte, send den venligst til:

Returns, Wiggle Ltd,
Citadel Logistics Centre
Black Country New Road
Bilston
WV14 7BR.

 • Du skal sende genstanden indenfor 28 dage efter, at du har købt den nye genstand. Du skal afholde omkostningerne for porto.

Anbefalinger og kommentarer

Anbefalinger og kommentarer

Vi opfordrer til, at du skriver anmeldelser, kommentarer og spørgsmål om varer på vores hjemmeside. Vi tjekker regelmæssigt for nye beskeder og forbeholder os retten til at fjerne, afvise eller ændre i beskeder når som helst. Når du sender information til vores hjemmeside, såsom en anmeldelse, spørgsmål eller kommentarer, medgiver du, at indholdet ikke er beskyttet af ophavsretten, og at det kan blive vist på hjemmesiden.

Ansvarfraskrivelse

Ansvarfraskrivelse

Vi er ikke ansvarlige for hændelige skader eller følgeskader eller udgifter. Dette omfatter, herunder, men ikke begrænset til, skade på ejendom, tab arbejdsfortjeneste, fortjeneste, økonomiske eller kommercielle tab eller krav fra tredjepart.

Vi vil gøre vores bedste for at afsende alle ordrer så hurtigt som muligt. Vi kan ikke drages til ansvar for forsinkelser i levering af bestilte varer. Du har ret til at afbestille en forsinket ordre når som helst ved at kontakte os med dit ordrenummer.

Denne garanti påvirker ikke dine lovbestemte rettigheder.

Tænk på miljøet

Tænk på miljøet

 • Wiggle er en miljøbevidst virksomhed og opfylder kravene i EU’s direktiv om affald af elektrisk og elektronisk udstyr Nr. 19/2012 (WEEE). Jf. artikel 2 i direktivet bør alle medlemslande minimere bortskaffelse af WEEE i form af usorteret hushold og opnå et højt niveau for særskilt indsamling af WEEE til behandling, nyttiggørelse og miljømæssig forsvarlig bortskaffelse.
 • Wiggle tager gammelt elektronisk udstyr i bytte. Reservedele er ikke dækket af ordningen, så vi tager ikke dem i bytte. Hvis du køber en ny elektronisk genstand fra os og ønsker at sende en anden i bytte, send den venligst til:

Returns, Wiggle Ltd,
Citadel Logistics Centre
Black Country New Road
Bilston
WV14 7BR
Storbrittanien

 • Du skal sende genstanden indenfor 28 dage efter, at du har købt den nye genstand. Du skal afholde omkostningerne for porto.

Fortrolighed, ophavsret

Fortrolighed, ophavsret og ansvarsfraskrivelse

Vi vil aldrig sælge eller videregive dit navn eller adresse til en anden organisation uden dit samtykke. Dine oplysninger er fortrolige, og du vil aldrig modtage uopfordrede e-mails som resultat af at benytte Wiggles hjemmeside.

Wiggle fastholder en streng fortrolighedspolitik i overensstemmelse med loven om databeskyttelse i England og Wales (Data Protection Act 1998).

Vi forventer samtidigt, at du opbevarer og anvender brugernavn og adgangskode til din Wiggle-kundekonto på sikker vis.

Med mindre andet er angivet ejes og kontrolleres alle rettigheder, herunder ophavsret, til indholdet, tekster og grafik på Wiggles hjemmeside af Wiggle Limited. Du må ikke tilpasse eller ændre indholdet på nogen måde, eller kopiere, sende, downloade, opbevare, transmittere, vise eller afspille indholdet af hjemmeside i det offentlige rum i andet øjemed eller i andet medie uden forudgående skriftlig tilladelse fra Wiggles Limited.

Endelig udformning af kontrakt

Endelig udformning af kontrakt

Fremvisning af produkter i denne online butik representerer ikke et juridisk bindende tilbud men et uforpligtende online katalog. Ved at klikke på 'Køb' / 'Bestil og betal' placerer du en bindende ordre for produkter i din indkøbskurv. Vi sender en ordrebekræftelse via vores automatiske e-mail system lige efter den er blevet afgivet. Med den e-mail bliver købsaftalen gyldig.

Copyright

Copyright

Med mindre andet er angivet, er alle rettigheder, inklusiv copyright ejet og kontrolleret af Wiggle Ltd.

Ved at besøge Wiggle's hjemmesider bekræfter du, at du kun må downloade indholdet til eget brug og ikke kommercielt.

Du har ikke tilladelse til at kopiere, udsende, downloade, opbevare, transmittere, vise eller afspille offentligt, adaptere eller på nogen måde ændre indholdet af disse Wiggle sider med noget som helst andet formål, uanset medium, uden en foreliggende skrivelse fra Wiggle Ltd.

Undtagelser og citering

Du skal være velkommen til at bruge små citater så længe du anerkender kilden med navn og link.

Lagernotifikation: vilkår og betingelser

Lagernotifikation: vilkår og betingelser

Når du tilmelder dig ”Lagernotifikationer”-servicen, beder du Wiggle om at sende dig en e-mail, når en pågældende vare er tilbage på lager. Vi vil gøre vores bedste, men

 • vi kan ikke garantere, at du vil modtage en e-mail, når den pågældende vare kommer på lager igen.
 • E-mailen er en påmindelse, og ikke en reservation; det er ikke en garanti for, at varen stadig vil være på lager, når du prøver at bestille den. Da en udsolgt vare sandsynligvis også er en populær vare, foreslår vi, at du handler hurtigt.

Wiggles adfærdskodeks

Wiggles adfærdskodeks

Vores adfærdskodeks fastlægger de hovedprincipper, som leverandører, fabrikker og leverandørkæde skal følge for at sikre, at varer fremstilles under gode arbejdsvilkår af medarbejdere, som behandles godt og betales en fair løn. Kodekset er baseret på Ethical Trading Initiative Base Code, som igen er baseret på Den internationale arbejdsorganisations- (ILO) konventioner, og er en international anerkendt kodeks for arbejdsmarkedsforhold.

1. Ansættelse bør vælges frivilligt

1.1 Der bør ikke forekomme noget tvungen, bunden eller ufrivilligt fængselsarbejde

1.2 Arbejdere er ikke forpligtet til at betale ”deposita” eller overlade deres personlige papirer til deres arbejdsgivere og kan frit forlade deres arbejde med rimelig varsel.

2. Der bør være forsamlingsfrihed og retten til at føre kollektive forhandlinger skal respekteres

2.1 Arbejdere har, uden undtagelse, ret til at melde sig ind eller skifte fagforeninger efter eget valg og ret til at forhandle kollektivt.

2.2 Arbejdsgiveren bør være venligt indstillet overfor fagforeningernes aktiviteter og deres organisatoriske aktiviteter.

2.3 Der bør ikke diskrimineres overfor repræsentanter for arbejderne, og de bør have mulighed at udføre deres repræsentative opgaver på arbejdspladsen.

2.4 Hvis forsamlingsfriheden og retten til at føre kollektive forhandlinger begrænses iht. lovgivningen, bør arbejdsgiveren muliggøre, og ikke hindre, udviklingen af parallelle redskaber til uafhængig og fri forsamling og forhandling.

3. Arbejdsforhold bør være sikre og hygiejnisk

3.1 Arbejdsmiljøet bør være sikkert og hygiejnisk, og der bør tages hensyn til viden om og specifikke farer på området. Der bør ligeledes tages forholdsregler for at undgå ulykker og helbredsskader, som opstår ved eller forekommer i forbindelse med arbejdet. Dette bør gøres ved at minimere, så vidt det er praktisk muligt, årsagerne dertil.

3.2 Arbejdere bør modtage regelmæssig og dokumenteret undervisning i sikkerhed og sundhed, og sådanne træningsforløb bør gentages for nye eller forflyttede medarbejdere.

3.3 Arbejdere bør have adgang til toiletter og rindende vand, og, hvis relevant, arbejdere bør også have adgang til hygiejnisk opbevaring af madvarer.

3.4 Hvis indkvartering tilbydes, bør den være ren, sikker og imødekomme arbejdernes basale behov.

3.5 Virksomheden forpligter sig til at have en sundheds- og sikkerhedsrepræsentant i direktionen.

4. Der bør ikke benyttes børnearbejde

4.1 Rekruttering af børnearbejde bør ikke forekomme.

4.2 Virksomheder bør udvikle eller deltage og bidrage til politikker og programmer, som giver børnearbejdere mulighed for at forlade arbejdet og begynde og forblive i skole, indtil de ikke længere kan betegnes som et barn. ”Børn” og ”børnearbejde” er nærmere beskrevet i bilagene.

4.3. Børn og unge under 18 år bør ikke arbejde om natten eller under farlige forhold.

4.4 Disse politikker og procedure bør svare til bestemmelserne i den relevante ILO-konventioner.

5. Alle bør modtage mindsteløn

5.1 Løn og andre ydelser, som betales som aflønning for en uges udført arbejde, skal aflønnes i overensstemmelse med en minimumsløn, som opfylder nationale eller generelle standarder for branchen, afhængigt af hvilken som er højst. Lønnen bør i alle tilfælde være nok til at dække basale behov samt give arbejderen et rådighedsbeløb.

5.2 Alle arbejdere bør modtage skriftlig og forståelig information om deres ansættelsesforhold ift. løn, inden de ansættes samt detaljer om deres løn for hver lønningsperiode.

5.3 Trækning i løn som en disciplinær foranstaltning bør ikke forekomme eller enhver trækning som ikke har hjemmel i lovgivning bør ikke ske uden arbejderens samtykke. Alle disciplinære foranstaltning bør registreres.

6. Arbejdstimer bør ikke overskrides

NB: Denne klausul blev ændret med virkning fra 1.april 2014.

6.1 Arbejdstimer skal overholde national lovgivning, fællesaftaler samt paragraf 6, stk. 2 til 6 nedenfor, alt efter hvilke(n) giver arbejdere den bedste mulige beskyttelse. Stykkerne 6.2 til 6.6 er baseret på internationale standard for arbejdsmarkedet.

6.2 Arbejdstimer, eksklusiv overarbejde, bør defineres i kontrakten og bør ikke overstige 48 timer om ugen. *

6.3 Overarbejde bør være frivillig. Overarbejde bør anvendes ansvarligt og tage følgende i betragtning: omfanget, hyppighed og de timer, som de enkelte arbejdere og arbejdsstyrken generelt allerede har arbejdet i. Overarbejde bør ikke anvendes til at erstatte fastansættelse. Overarbejde bør altid kompenseres med en højere sats, og det anbefales, at satsen er mindst 125 % af den almindelig lønsats.

6.4 Det samlede antal arbejdstimer over en syv dages periode bør ikke overstige 60 timer, undtagen hvis de er omfattet af bestemmelsen i stk. 6.5 nedenfor.

6.5 Arbejdstimer bør kun overstige 60 timer i en syv dages periode under usædvanlige omstændigheder og kun hvis følgende krav er opfyldt:

• Det er tilladt i følge national lovgivning

• Det er tilladt i følge en fællesaftale, som er forhandlet på plads af en organisation, som repræsenterer en betydeligt del af arbejdsstyrken

• Der er truffet passende sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte arbejdernes sundhed og sikkerhed

• Arbejdsgiveren kan påvise de usædvanlige omstændigheder, som kræver overarbejdet, såsom nødsituationer, ulykker eller spidsbelastninger i produktionen

6.6 Arbejdere bør have mindst en dag fri i hver syv dags periode eller, hvis det er tilladt i følge national lovgivning, to dage fri over en periode på 14 dage.

* Internationale standarder anbefaler en progressive nedsættelse af det normale antal arbejdstimer, når relevant, til 40 uger om ugen, uden at der samtidigt ikke sker en nedsættelse af lønnen.

7. Der bør ikke forekomme diskrimination

7.1 Der bør ikke foregå nogen form for diskrimination i forbindelse med ansættelse, kompensation, mulighed for forfremmelse, afskedigelse eller pensionering på grund af race, kaste, nationalitet, religion, alder, handicap, køn, ægteskabelige status, seksuel orientering, medlemskab af fagforening eller tilknytning til politisk parti.

8. Der tilbydes fastansættelse

8.1 Så vidt muligt skal arbejde udføres på basis af et anerkendt ansættelsesforhold, som er etableret gennem lovgivning og praksis.

8.2 Forpligtelser over for medarbejdere iht. lovgivning om arbejdsforhold eller sociale forhold og bestemmelser etableret ved fastansættelse bør ikke omgås ved brugen af løsarbejdere, underleverandører eller medarbejdere, som arbejder hjemmefra; eller ved brugen af lærlinge, uden at have til hensigt at bibringe færdigheder eller tilbyde dem fastansættelse, eller overdreven brug af tidsbegrænsede ansættelser.

9. Inhuman eller hård behandling er ikke tilladt

9.1. Fysisk misbrug eller afstraffelse, truslen om fysisk misbrug, seksuel eller anden chikane og mundtligt misbrug eller andre former for intimidering bør være forbudt.

10. Miljømæssige krav

10.1 Wiggle ønsker at dele sit engagement i miljøet med de leverandører, hvis procedurer opfylder gældende miljøkrav

11. Juridiske krav

11.1 Wiggle ønsker at leve op til alle love og bestemmelser i hver lokalitet, hvor Wiggle handler, og vil ikke bevidst drive forretning i strid med nogen lov eller bestemmelse.

11.2 Wiggle vil ikke bevist benytte leverandører, som overskrider gældende love og bestemmelser

12. Bestikkelse eller korruption vil ikke tolereres

12.1 Tilbud om, betaling, hvervning eller accept af bestikkelse eller betaling under bordet, herunder faciliteringsbetaling, er streng forbudt. Bestikkelse vil sige at tilbyde eller give ENHVER form for gave, betænkning, belønning eller fordel til nogen i virksomheder eller offentlige hverv for at opnå eller bibeholder en kommerciel fordel; eller opfordre eller belønne modtageren for uretmæssigt opførsel eller hvis det er uretmæssigt for modtageren at tage imod bestikkelsen. Bestikkelse kan også ske igennem tredjepart, såsom en agent, repræsentant eller mellemmand.

Her er nogle eksempler på bestikkelse. Dette er ikke en udtømmende liste:

 • gaver eller rejseudgifter
 • brug af virksomhedens servicer, faciliteter eller ejendom uden betaling
 • Kontante betalinger
 • Lån, lånegarantier eller anden kredit
 • tilbud om en gode, såsom økonomisk støtte til uddannelse eller sundhedspleje, til et medlem af familien til en potential kunde/offentlig ansat eller embedsmand.
 • give en kontrakt til en underleverandør, som er forbundet til en person, som er med til at tildele hovedkontrakten
 • give arbejde til en lokal virksomhed, som ejes af et familiemedlem til en potential kunde/offentlig ansat

12.2 Faciliteringsbetaling er små beløb eller afgifter, som offentlige ansætte beder om for at fremskynde eller lette udførslen af rutineopgaver (såsom udstedelse af et visum eller fortoldning). Sådanne betalinger er forbudte.

12.3 Leverandører, repræsentanter og deres medarbejdere skal overholde de gældende anti-bestikkelse og korruptionslove. Hvis der ikke findes sådan lovgivning i det pågældende land, eller den har lavere krav end den engelske lov om bekæmpelse af bestikkelse (UK Bribery Act 2010), skal leverandører, repræsentanter og deres medarbejdere overholde gældende engelsk lov.

12.4 Leverandører og repræsentanter skal have anti-korruption- og bestikkelsesprocedurer på plads for at forhindre medarbejdere eller personer tilknyttet deres virksomhed i at bestikke eller korrumpere nogen. Leverandører og repræsentanter bør implementere disse procedurer behørigt i deres virksomhed og revidere dem regelmæssigt for at sikre, at de virker effektivt.

13. BILAG A Definitioner

Børn

Enhver som er under 15 år, men mindre lokale love fastsætter en højere grænse for erhvervsarbejde eller obligatorisk skolegang, i hvilket tilfælde den højere alder bør gælde. Hvis den lokale lov sætter grænsen ved 14 år, i overensstemmelse med forventninger for udviklingslande iht. ILO’s konvention 138, vil den lavere alder dog gælde.

Unge

Enhver arbejder, som er ældre end et barn, per definition ovenfor, og yngre end 18 år.

Børnearbejde

Ethvert arbejde udført af et barn eller en ung person yngre end de aldre, som er angivet ovenfor, og som ikke lever op til kravene i den relevante ILO-konvention samt ethvert arbejde som kan være farligt for eller forstyrre barnets eller den unges skolegang eller som er skadelig for barnets eller den unges sundhed eller psykologiske, mentale, spirituelle, moralsk eller social udvikling.

Almene vilkår og betingelser for alle Wiggle kampagner og rabatkuponer

Almene vilkår og betingelser for alle Wiggle kampagner og rabatkuponer

 • Kun online brug.
 • Minimum køb påkrævet (eksklusiv leveringsomkostninger).
 • Wiggle forbeholder retten til at afvikle kampagner når som helst.
 • Rabatkuponer og -koder kan kun indløses ved køb af varer på lager.
 • Ordre på udsolgte varer kan ikke godkendes.
 • Rabatkuponer og -koder kan ikke bruges til at købe gavekort.
 • Rabatkuponer og -koder kan ikke bruges i forbindelse med andre kuponer.
 • Disse koder er enkeltbrug per konto.
 • Rabatkuponer og -koder kan ikke blive anvendt med tilbagevirkende effekt.
 • Ordrer indholdende udelukkede mærker er ikke gyldige i forbindelse med kampagner.
Tilbage til toppen