Nulstil
Stelmateriale
Stelmateriale

Cykelstel er konstrueret af materialer, som lægger vægt på at være stærke, lette og stive for at hjælpe med kraftoverførslen. Aluminium, titanium, stål og kulfiber anvendes i stort omfang på alle niveauer i fremstillingen af stel.

Kabelføring

Bremse- og gearkabler er traditionelt set fastgjort til cykelstel med øjer udvendigt på røret, det kaldes for udvendig kabelføring.

Nye fremskridt inden for teknologien har gjort det muligt for producenter at føre kablerne gennem rørene indvendigt, hvilket kaldes indvendig kabelføring. Indvendig kabelføring giver et meget rent udseende, kan forøge stellets stivhed på grund af yderligere kanaler og kan endvidere i nogle tilfælde give aerodynamiske fordele.

Til visse applikationer, herunder cykler med fuld affjedring og cykelcross-cykler, bruger producenter et udvendigt kabel i hele kablets længde til at beskytte inderwirerne mod mudder, vand eller skader, dette kaldes for "full outer".

Hjulstørrelse
Hjulstørrelse

Cykelhjul findes i mange forskellige størrelser fra 12" hjul på mindre børnecykler til større 29" mountainbike og 700c hjul til vejcykler. Større hjul er normalt hurtigere og mere stabile ved høj hastighed, og deres større kontaktflade forbedrer også vejgrebet. Mindre hjul er normalt lettere, mere manøvredygtige og har hurtigere acceleration.

Hjulstørrelser er defineret af det land, hvor den cykeltype, der brugte dem, først blev populær – du kan derfor se nogle engelske og nogle metriske mål anført. Wiggle medtager ISO-standarden i kantede parenteser efter hver af hensyn til nem sammenligning.

Tilbage til toppen